Hoofdgerecht
Zuur rundvlees
Zuur rundvlees
Vooral in de zomer is het dungesneden rundvlees een licht verteerbaar gerecht.
Elisabeth Kompatscher
Boerin van de Fronthof
Ingrediënten
4 personen
180 MIN.
-
1 kgrundvlees (schouder)
-
1/2ui
-
50 gselderijknol
-
1wortel
-
1/2prei
-
4peperkorrels
-
zout
-
1 kgaardappelen
-
1ui (in ringen)
-
50 mlrode wijnazijn
-
20 mlolijfolie
Bereiding - Zuur rundvlees
-
1.StapDoe het rundvlees in kokend water en laat ca. 2 uur koken.
-
2.StapSnijd de ui, de selderijknol, de wortel en de prei in stukken. Doe de groenten en de peperkorrels bij het vlees. Breng de soep op smaak met zout en laat nog ca. 45 minuten doorkoken.
-
3.StapSchil ondertussen de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een aparte pan met water en zout in ca. 30 min. gaar.
-
4.StapHaal het gare vlees uit de soep en snijd het in dunne plakken. Serveer de plakken vlees en de aardappelen op een bord.
-
5.StapGarneer het vlees met uienringen en breng op smaak met azijn en olie.
-
Veel succes