Nagerecht
"Buchteln" - Dolci a base di pasta lievitata
Buchteln
Buchteln (zoete broodjes) worden traditioneel gemaakt met gistdeeg met een heerlijk fruitige marmelade in het binnenste.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
12 stuks
90 MIN.
-
2eieren
-
1 pakzakje vanillesuiker
-
1 snufjezout
-
40 gsuiker
-
1 elrum
-
120 - 140 mlmelk
-
jam
-
2 elboter
-
25 ggist
-
400 gbloem
Bereiding - "Buchteln" - Dolci a base di pasta lievitata
-
1.StapMeng de gist met de suiker en de lauwe melk. Laat 20 minuten afgedekt op ca. 35 °C rijzen.
-
2.StapSmelt in de tussentijd de boter in een pan en voeg eieren, vanillesuiker, zout en rum toe. Voeg de gezeefde bloem en vervolgens het gistmengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Klop het deeg tot het blazen gaat vertonen. Laat het dan 20 minuten rijzen.
-
3.StapRol het deeg uit tot een dikke lap, steek er rondjes uit, vul ze met jam en vouw ze goed dicht. Leg de buchteln met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal en bestrijk elke buchtel apart met gesmolten boter.
-
4.StapDek ze af met een doek en laat ze op een warme plaats 15 minuten rijzen.
-
5.StapBak de buchteln ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
-
6.StapNeem ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt. Serveer de buchteln nog warm. Lekker met vanillesaus.
-
Veel succes