Voorgerecht
Boekweit-lintpasta
Boekweit-lintpasta
Kaminwurzen zijn gerookte en aan de lucht gedroogde rauwe worsten. In dit recept worden ze gecombineerd met boekweitnoedels, prei en tomaten.
Elke Prader
Boerin van de Wieshof
Ingrediënten
4-5 personen
50 MIN.
-
100 gboekweitmeel
-
200 gtarwebloem
-
3scharreleieren
-
1/4 tlzout
-
1 elolijfolie
-
1prei (in ringen)
-
5 elwater
-
1 handvolkleine tomaten
-
1 elboter
-
1 eltijm (fijngesneden)
-
1 elpeterselie
-
zout, peper
-
1 eltijm (fijngesneden)
Bereiding - Boekweit-lintpasta
-
1.StapMeng de verschillende soorten meel door elkaar. Voeg de eieren en het zout toe en kneed dit tot een glad en luchtig deeg.
-
2.StapWikkel het deeg in folie en laat het een half uur rusten. Rol het deeg met de pastamachine tot dunne plakken en snijd deze vervolgens tot lintpasta.
-
3.StapFruit de prei in de olijfolie en voeg de plakjes worst toe. Voeg water toe en laat even doorkoken.
-
4.StapHalveer de tomaten en roer ze door de saus. Voeg pas aan het eind de boter toe en roer het geheel tot een romige saus.
-
5.StapBreng de saus op smaak met zout en peper en voeg de peterselie en de tijm toe.
-
6.StapKook de lintpasta in 2-3 minuten gaar. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
-
7.StapVerdeel de pasta over de borden en strooi er bieslook over.
-
Veel succes