&noscript=1 /> Soep met knapperbolletjes - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Soep met zelfgemaakte knapperbolletjes

Soep met knapperbolletjes

Knapperbolletjes zijn een traditioneel soepingrediënt dat vroeger was voorbehouden aan de rijke bovenlaag.
Daniela Kaserer
Boerin van de Hofschank Niedermair
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 250 g
    tarwebloem
  • 2
    eieren
  • zout
  • 125 ml
    melk
  • 1 scheutje
    heldere jenever
  • olie om te frituren
  • 1 l
    hete vleesbouillon of rundvleessoep
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Soep met zelfgemaakte knapperbolletjes
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Doe het zout, de tarwebloem, eieren, melk en jenever in een kom en meng tot een stevig deeg.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Verhit de frituurolie en doe de bolletjes deeg in de olie. Het beste gaat dit met een speciale schaaf, een zogenoemde 'spätzlehobel' waarmee je het deeg boven de pan schaaft. Frituur de bolletjes kort.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Haal de knapperbolletjes met een schuimspaan uit de olie, laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Serveer ze in de hete vleesbouillon of de rundvleessoep.
  •  
    Veel succes
Daniela Kaserer
Boerin van de Roter Hahn Hofschank
Niedermair in Kastelbell/Tschars

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Hofschank
Boerderijproducten Bündner vlees, Schouderspek, Vinschgau Paarl brood, Zuurkool, abrikozenjam ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?