&noscript=1 /> Frambozen compote - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Provisiekamer

Frambozencompote

Frambozen compote

Deze compote van allerlei bessen kan ook worden geweckt om in het koude jaargetij te consumeren.
Andreas Rungger
Boer van de Partschillerhof
Ingrediënten
4 persoon
20 MIN.
  • 500 g
    frambozen
  • 300 ml
    water
  • 100 g
    suiker
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Frambozencompote
  • circle-dashed 1.
    Stap
    De frambozen zorgvuldig sorteren en van bladeren en stengels ontdoen.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Frambozen NIET wassen, want daardoor verliezen ze hun aroma.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Alle ingrediënten in een pan doen en 5 min licht laten koken.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    De compote laten afkoelen en serveren.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Naar wens de compote met wat maizena binden. Om de compote verder op smaak te brengen kunnen indien gewenst verdere ingrediënten worden toegevoegd, bijv. vanille, citroen of rum. De klassieke manier van opdienen van de "warme liefde" is met vanilleijs.
  •  
    Veel succes
Andreas Rungger
Boer van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Partschillerhof in Völs am Schlern
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?