Hoofdgerecht
Sappige rundergoulash met spekknoedels en koolsla
Goulash met spekknoedels
De grote kunst van het koken van goulash? Het sappige rundvlees moet smelten op de tong. Vergezeld van een pittige saus en heerlijke knoedels.
Simone Klammer
Boerin van de Hofschank Ahner
Ingrediënten
4 personen
140 MIN.
-
800 grundvlees
-
300 guien, gesnipperd
-
olie om te bakken
-
2 eltomatenpuree
-
rode wijn om af te blussen
-
vleesbouillon
-
paprikapoeder edelsüss
-
zout
-
paprikapoeder edelsüss
1
laurierblad
1
el
karwijzaad
2
teentjes knoflook
geraspte citroenschil
Bereiding - Sappige rundergoulash met spekknoedels en koolsla
-
1.StapHet rundvlees in grote dobbelstenen snijden.
-
2.StapDe gesnipperde ui in hete olie fruiten.
-
3.StapHet vlees aanbraden en tomatenpuree toevoegen.
-
4.StapMet een krachtige rode wijn afblussen, laten inkoken, zout en peper toevoegen.
-
5.StapDe vleessoep eroverheen gieten en laten smoren.
-
6.StapDe goulashkruiden fijnhakken en door de goulash mengen. Kooktijd: ca. 2 uur.
-
7.StapTip: spekknoedels, polenta of gekookte aardappelen zijn goede bijgerechten, samen met een koolsalade.
-
Veel succes