&noscript=1 /> Smeuïge appeltaart - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Smeuïge appeltaart

Smeuïge appeltaart

De appeltaart, die een beetje anders is bereid, krijgt met het intense aroma van het van nature troebele appelsap een verrassende smaak.
Irmi Oberhofer
Boerin van de Boerderij Burg Latsch
Ingrediënten
1 cake (Ø 26cm)
105 MIN.
  • 250 g
    tarwe- of speltmeel
  • 125 g
    boter
  • 125 g
    acaciahoning
  • 1
    vrije-uitloop ei
  • 1/2 pakje
    bakpoeder
  • geraspte citroenschil
  • Voor de vulling:
  • 6
    grote friszure appels
  • 750 ml
    natuurlijk troebel appelsap
  • 2 pakje
    vanillepuddingpoeder
  • Om te garneren:
  • 200 - 250 ml
    slagroom
  • 1 tl
    kaneel
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Smeuïge appeltaart
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Leg deze in de bakvorm en zorg ervoor dat bodem en randen goed met deeg bedekt zijn. Zet in de koelkast.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Kneed alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar en rol het uit tot een grote ronde lap.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Kook pudding van het appelsap en het vanillepuddingpoeder. Voeg de appelschijfjes toe en doe de vulling in de vorm.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Bak de appeltaart 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Let op: laat de taart minimaal 4 uur afkoelen, voordat u hem uit de vorm haalt.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Klop de slagroom stijf met een beetje kaneel en verdeel over de taart.
    • circle-dashed 8.
      Stap
      Tip: De taart smaakt bijzonder lekker en fris als hij gekoeld wordt!
    •  
      Veel succes
    Irmi Oberhofer
    Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
    Burg Latsch in Latsch
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?