brood en banket
Smeuïge appeltaart
Smeuïge appeltaart
De appeltaart, die een beetje anders is bereid, krijgt met het intense aroma van het van nature troebele appelsap een verrassende smaak.
Irmi Oberhofer
Boerin van de Boerderij Burg Latsch
Ingrediënten
1 cake (Ø 26cm)
105 MIN.
-
250 gtarwe- of speltmeel
-
125 gboter
-
125 gacaciahoning
-
1vrije-uitloop ei
-
1/2 pakjebakpoeder
-
geraspte citroenschil
6
grote friszure appels
750
ml
natuurlijk troebel appelsap
2
pakje
vanillepuddingpoeder
200 - 250
ml
slagroom
1
tl
kaneel
Bereiding - Smeuïge appeltaart
-
1.StapLeg deze in de bakvorm en zorg ervoor dat bodem en randen goed met deeg bedekt zijn. Zet in de koelkast.
-
2.StapKneed alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar en rol het uit tot een grote ronde lap.
-
3.StapSchil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
-
4.StapKook pudding van het appelsap en het vanillepuddingpoeder. Voeg de appelschijfjes toe en doe de vulling in de vorm.
-
5.StapBak de appeltaart 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
-
6.StapLet op: laat de taart minimaal 4 uur afkoelen, voordat u hem uit de vorm haalt.
-
7.StapKlop de slagroom stijf met een beetje kaneel en verdeel over de taart.
-
8.StapTip: De taart smaakt bijzonder lekker en fris als hij gekoeld wordt!
-
Veel succes