&noscript=1 /> Apfelkiachl - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Apfelkiachl (appeldonuts)

Apfelkiachl

In het verleden waren appelschijfjes in beslag zelfs een vervanger voor de bruidstaart. Gegarneerd met kaneel en suiker smaken ze het best.
Andrea Müller
Boerin van de Pirchhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 4
    appels
  • Voor het deeg:
  • 300 g
    bloem
  • 500 ml
    melk
  • 3
    eieren
  • snufje zout
  • vanillesuiker
  • beetje kaneel
  • poedersuiker
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Apfelkiachl (appeldonuts)
    • circle-dashed 1.
      Stap
      De 4 appels schillen, het klokhuis verwijderen en in schijven snijden. Daarna met vanillesuiker en kaneel bestrooien.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      De ingrediënten voor het deeg mengen.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      De appels in het deeg dopen, in heet vet aan beide zijden frituren, eruit halen en op keukenpapier laten uitdruipen.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Daarna de nog warme appeldonuts met poedersuiker bestrooien en naar wens met vanillesaus of veenbessenjam en een blaadje munt serveren.
    •  
      Veel succes
    Andrea Müller
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Pirchhof in Naturns

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Pirchhof
    Erich Müller  | Naturns
    Hofschank
    Boerderijproducten Bündnerfleisch, aardbeienjam, abrikozenjam, bacon, buikspek ...
    4,9
    "Ausgezeichnet"
    (5 beoordelingen)
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?