Nagerecht
Apfelkiachl (appeldonuts)
Apfelkiachl
In het verleden waren appelschijfjes in beslag zelfs een vervanger voor de bruidstaart. Gegarneerd met kaneel en suiker smaken ze het best.
Andrea Müller
Boerin van de Pirchhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
4appels
300
g
bloem
500
ml
melk
3
eieren
snufje zout
vanillesuiker
beetje kaneel
poedersuiker
Bereiding - Apfelkiachl (appeldonuts)
-
1.StapDe 4 appels schillen, het klokhuis verwijderen en in schijven snijden. Daarna met vanillesuiker en kaneel bestrooien.
-
2.StapDe ingrediënten voor het deeg mengen.
-
3.StapDe appels in het deeg dopen, in heet vet aan beide zijden frituren, eruit halen en op keukenpapier laten uitdruipen.
-
4.StapDaarna de nog warme appeldonuts met poedersuiker bestrooien en naar wens met vanillesaus of veenbessenjam en een blaadje munt serveren.
-
Veel succes