Culinaire avonden
Culinaria in de boerenstube
Gastvrijheid gaat bij een boerderijvakantie in Zuid-Tirol door de maag. Dat merk je pas goed tijdens een culinaire avond. In een gezellige sfeer verwent de boerin haar gasten met specialiteiten uit de boerenkeuken.
Gastvrijheid gaat bij een boerderijvakantie in Zuid-Tirol door de maag. Dat merk je pas goed tijdens een culinaire avond. In een gezellige sfeer verwent de boerin haar gasten met specialiteiten uit de boerenkeuken.
Hoe snij je spek? Waarom mogen knoedels in Zuid-Tirol niet met een mes worden gesneden? Waarom is Schüttelbrot zo hard? Het antwoord op deze vragen krijg je vrijwel zeker tijdens de vakantie op een boerderij met vakantiewoningen en kamers. Tijdens een culinaire avond met de boerenfamilie leer je als gast veel nieuwe dingen over de Zuid-Tiroolse manier van leven. Traditionele gerechten worden geserveerd in een gezellige sfeer. Dit gaat gepaard met een glas rode wijn en boeiende verhalen over het leven op de boerderij.
Of het nu in de stube, in de wijnkelder of in het tuinhuisje is, het wordt hoe dan ook gezellig. Van de knoedelavond tot de gezamenlijke Marende, op de boerderij in Zuid-Tirol heerst altijd een gemoedelijke sfeer. Een culinaire ervaring die je zeker niet snel zult vergeten. Behalve echte inkijk in de plattelandscultuur en haar tradities, is er ook voldoende tijd voor mooie gesprekken. Hoe het ook verloopt, er zijn al vaak vriendschappen voor het leven gesloten op de boerderij.