Kook- en bakcursussen
Koken met de boerin
Dankzij kostbare familierecepten en regionale ingrediënten is de traditionele keuken van Zuid-Tirol één grote traktatie. En nergens anders kun je beter leren hoe je de gerechten klaarmaakt dan op de boerderij. De boerin zal je laten zien hoe het moet.
Dankzij kostbare familierecepten en regionale ingrediënten is de traditionele keuken van Zuid-Tirol één grote traktatie. En nergens anders kun je beter leren hoe je de gerechten klaarmaakt dan op de boerderij. De boerin zal je laten zien hoe het moet.
Dagelijks verwennen de Zuid-Tiroolse boerinnen hun gasten met zelfgemaakte lekkernijen. Zo wordt een vakantie in een vakantiewoning of een kamer op de boerderij ook culinair heel aantrekkelijk. Om ook na de vakantie van de heerlijke gerechten te kunnen genieten, kun je tijdens een kookcursus op de boerderij leren hoe je ook thuis probleemloos Zuid-Tiroolse knoedels maakt. Voor een lekkere spek-, spinazie- of kaasknoedel zijn verse ingrediënten het belangrijkst. De boerin leert je de fijne kneepjes voor het beste resultaat. Daarna wordt de klassieker van de Zuid-Tiroolse boerenkeuken samen met koolsalade in de gezellige stube gegeten. Niet alleen voor de perfecte knoedel, maar ook voor tal van andere boerengerechten heeft de boerin menige kennerstip paraat.
Ook hobbybakkers zijn op de boerderij in Zuid-Tirol aan het juiste adres. Brood bakken is een traditie die is overgeleverd. Elke boerderij heeft oude familierecepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Tijdens een bakcursus met de boerin leren belangstellenden ook welke ingrediënten het brood zijn heel eigen smaak geven. Niet alleen het ovenwarme boerenbrood, maar ook de geur van versgebakken apfelstrudel doet de gasten watertanden. Op de boerderij in Zuid-Tirol wordt de apfelstrudel traditioneel gemaakt met korstdeeg. De appels komen natuurlijk uit de boomgaard van de boerderij en geven het gebak een zweem van zoetigheid.