&noscript=1 /> Een knoedel voor elk seizoen: recepten Een knoedel voor elk seizoen: recepten
 
Op het bord Zuid-Tirol op je bord
Knoedels voor elk seizoen

Een knoedel voor elk seizoen

In Zuid-Tirol hebben we veel knoedelvarianten. Afhankelijk van het seizoen vindt een ander ingrediënt zijn plaats.

Knoedels worden in Zuid-Tirol op de meest uiteenlopende manieren bereid. Afhankelijk van het seizoen vindt een ander ingrediënt zijn plaats.

Wist je dat de knoedel al in de 12e eeuw in Zuid-Tirol op het menu stond? Fresco's in de kasteelkapel van Hocheppan tonen Maria in het kraambed, hoe ze aan een kooktafel staat en een knoedel eet.

Zout of zoet: vandaag de dag zijn knoedels een culinair cultureel goed in Zuid-Tirol en een integraal onderdeel van de landelijke keuken. Ze zijn te vinden als hoofdgerecht, in de soep, bij een salade of als bijgerecht. Op het eerste gezicht zijn knoedelrecepten eenvoudig. Je moet je hierdoor echter niet laten misleiden. Het vergt oefening en handigheid om ervoor te zorgen dat de knoedel perfect gevormd en luchtig op het bord belandt. Vier van onze boeren vertellen je welke knoedel het beste is voor welk seizoen. Met een recept, natuurlijk.

Alle artikelen in één oogopslag

Alle artikelen Urlaub auf dem Bauernhof 18 Qualitätsprodukte 1 Schankbetrieb 2 Bäuerliches Handwerk 1