Ontbijt
Zoet en hartig – een ochtend vol verwennerij
Vers gebakken boerenbrood, hartig spek, heerlijke eieren en zelfgemaakte jam: een uitgebreid boerenontbijt is de perfecte manier om aan een vakantiedag vol belevenissen te beginnen. Met zo'n liefdevol door de boerin bereid ontbijt blijft er 's morgens niets meer te wensen over.
Vers gebakken boerenbrood, hartig spek, heerlijke eieren en zelfgemaakte jam: een uitgebreid boerenontbijt is de perfecte manier om aan een vakantiedag vol belevenissen te beginnen. Met zo'n liefdevol door de boerin bereid ontbijt blijft er 's morgens niets meer te wensen over.
Wie ooit op een boerderij in Zuid-Tirol heeft ontbeten, wil de dag nooit meer op een andere manier beginnen. Tijdens de vakantie in de comfortabele vakantiewoningen of kamers word je met allerlei heerlijkheden verwend. Omdat je weet waar de producten vandaan komen, smaakt het ontbijt niet alleen heel lekker, maar krijgt het ook een heel eigen karakter. 's Morgens vroeg haalt de boerin het natuurlijk troebele appelsap uit de kelder en de boer komt met vers gemolken melk en eieren uit de stal. Met al die eerlijke producten tovert de boerin een heerlijk ontbijt tevoorschijn dat vergezeld gaat van zelfgemaakt gebak en een warme kop koffie of kruidenthee.
Een mand vol lekkernijen
Het ontbijt wordt op sommige boerderijen in Zuid-Tirol geserveerd in de gezellige stube. Als het lekker weer is, is het niet ongebruikelijk dat het ontbijt naar buiten, naar het terras of naar de tuin wordt verplaatst. Wie liever in de eigen familiale sfeer wil blijven, is op het juiste adres op boerderijen waar de boerin het ontbijt in een mand op de afgesproken tijd aan de deur aflevert, zodat jong en oud in pyjama en in alle rust kan genieten van de belangrijkste maaltijd van de dag.
Leven met de seizoenen
Op de boerderijen in Zuid-Tirol wordt het ontbijt niet alleen gekenmerkt door eigen producten van de boerderij, maar ook door de seizoenen. In het voorjaar kun je je tegoed doen aan vers boerenbrood met boter en tuinkers. In de zomer komen er vers fruit en groenten rechtstreeks uit de tuin van de boerderij op de ontbijttafel. Kersen, abrikozen, perziken en bessen smaken knapperig, ideaal voor een kleurrijke fruitsalade of om door de yoghurt te doen. In de herfst putten de gasten van de boerderij uit de volle voorraadkast en genieten ze van appels, druiven, pruimen of peren. In de winter worden ze verwend met vruchtenmoes, appelmoes en gedroogd fruit verwend. De seizoensgebonden variatie maakt van elk ontbijt op de boerderij een feest.