Nagerecht
Appeltiramisu
Appeltiramisu
De Zuid-Tiroolse interpretatie van de Italiaanse klassieker - volledig zonder cafeïne, maar met sappige appels.

Waltraud Ladurner Pixner
Boerin van de Gasserhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
-
2appels
-
3eieren
-
200 mlappelsap
-
120 gsuiker
-
15 gsuiker
-
120 gbloem
-
2 elcitroensap
-
1 snufjezout
-
1 elabrikozenlikeur
125
g
mascarpone
125
g
yoghurt (naturel)
30
g
suiker
100
ml
slagroom
2
el
advocaat (eierlikeur)
Bereiding - Appeltiramisu
-
1.
StapKlop de eieren met de suiker en het zout schuimig. Voeg de bloem in kleine delen toe en spatel voorzichtig door het eischuim. Bak het deeg 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. -
2.
StapSchil de appels, snijd in blokjes en kook ze zacht in de appelsap. Breng op smaak met suiker, citroensap en abrikozenlikeur. -
3.
StapVoor de crème Meng de mascarpone met de yoghurt en de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel met de advocaat door de crème. -
4.
StapSteek rondjes uit het biscuitdeeg. Doe in een glas afwisselend een rondje biscuitdeeg, appelblokjes en crème. -
Veel succes
