brood en banket
Lebkuchen (soort taaitaai)
Lebkuchen
Zuid-Tiroolse peperkoek wordt gemaakt met honing. Het aroma van deze heerlijk gekruide koeken maakt van de advent een heel bijzondere tijd.

Bernadette Bachmann
Boerin van de Stoffnerhof
Ingrediënten
50 stuks
45 MIN.
-
300 groggemeel
-
100 gsuiker
-
2eieren
-
2 elhoning
-
1/2 elbaksoda
-
1/2 tlkaneel
-
1/2 tlkruidnagelpoeder
-
1 snufjezout
Bereiding - Lebkuchen (soort taaitaai)
-
1.
StapAlle ingrediënten tot een deeg kneden en een nacht bij kamertemperatuur laten staan. -
2.
StapDaarna het deeg ongeveer 5 mm dik uitrollen en de peperkoek uitsteken. -
3.
StapVervolgens op 220° C (boven- en onderwarmte) ca. 5 min bakken. -
Veel succes

Bernadette Bachmann
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Stoffnerhof in Welsberg-Taisten