brood en banket
Lebkuchen (soort taaitaai)
Lebkuchen
Zuid-Tiroolse peperkoek wordt gemaakt met honing. Het aroma van deze heerlijk gekruide koeken maakt van de advent een heel bijzondere tijd.
Bernadette Bachmann
Boerin van de Stoffnerhof
slide 1 of 1
Ingrediënten
50 stuks
45 MIN.
-
300 groggemeel
-
100 gsuiker
-
2eieren
-
2 elhoning
-
1/2 elbaksoda
-
1/2 tlkaneel
-
1/2 tlkruidnagelpoeder
-
1 snufjezout
Bereiding - Lebkuchen (soort taaitaai)
-
1.StapAlle ingrediënten tot een deeg kneden en een nacht bij kamertemperatuur laten staan.
-
2.StapDaarna het deeg ongeveer 5 mm dik uitrollen en de peperkoek uitsteken.
-
3.StapVervolgens op 220° C (boven- en onderwarmte) ca. 5 min bakken.
-
Veel succes
Bernadette Bachmann
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Stoffnerhof in Welsberg-Taisten