Voorgerecht
Lintpasta met graukäse saus
Lintpasta met graukäse saus
Zelfgemaakte lintnoedels van Schüttelbrot, geserveerd met een fijne saus van traditionele grijze kaas, zorgen voor een spannend gerecht.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
100
g
fijn gemalen schüttelbrot
200
g
bloem
3
eieren
olijfolie
zout
250
ml
vleesbouillon
1
el
boter
200
g
bieslook
graukäse (bergkaas)
Bereiding - Lintpasta met graukäse saus
-
1.StapKneed de ingrediënten voor het pastadeeg door elkaar en laat dit deeg ca. 30 minuten rusten.
-
2.StapRol het deeg met de pastamachine uit tot dunne plakken en snijd deze vervolgens tot lintpasta.
-
3.StapDoe de pasta in een ruime pan met kokend water en zout.
-
4.StapKook in de tussentijd de bouillon in tot sausdikte en breng op smaak met boter, bieslook en wat graukäse.
-
5.StapMeng de gekookte lintpasta met de saus en serveer direct.
-
Veel succes