brood en banket
Boekweittaart
Boekweittaart
Gerechten op basis van boekweit zijn typisch voor Zuid-Tirol. Verfijnd met noten en gevuld met cranberryjam, is deze taart een echte traktatie.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
12 stuks
60 MIN.
-
200 gboter
-
100 gsuiker
-
6eierdooier
-
150 gboekweitmeel
-
30 gmaïzena
-
150 ggeraspte hazelnoot
-
1geraspte appel
-
1 pakjebakpoeder
-
1 mespuntgeraspte citroenschil
-
6eiwitten
-
1 snufjezout
-
100 gsuiker
vossenbessenjam
boter en bloem voor de vorm
meel om te bestuiven
poedersuiker
Bereiding - Boekweittaart
-
1.StapKlop de eiwitten met het zout en 100 g suiker stijf en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
-
2.StapKlop de zachte boter met de rest van de suiker tot een schuimige massa en voeg de eidooiers een voor een toe.
-
3.StapMeng het boekweitmeel met de maïzena, het gezeefde bakpoeder, de hazelnoten, de appel en de citroenschil en meng dit door het eidooier-botermengsel.
-
4.StapRoer een derde van de stijfgeklopte eiwitten stevig door het deeg en schep de rest er voorzichtig doorheen.
-
5.StapVerdeel het deeg over een ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C).
-
6.StapSnijd de afgekoelde taart doormidden. Bestrijk een helft met de vossenbessenjam, zet de andere helft erop en bestrooi met de poedersuiker.
-
Veel succes