&noscript=1 /> Boekweittaart - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Boekweittaart

Boekweittaart

Gerechten op basis van boekweit zijn typisch voor Zuid-Tirol. Verfijnd met noten en gevuld met cranberryjam, is deze taart een echte traktatie.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
12 stuks
60 MIN.
  • 200 g
    boter
  • 100 g
    suiker
  • 6
    eierdooier
  • 150 g
    boekweitmeel
  • 30 g
    maïzena
  • 150 g
    geraspte hazelnoot
  • 1
    geraspte appel
  • 1 pakje
    bakpoeder
  • 1 mespunt
    geraspte citroenschil
  • 6
    eiwitten
  • 1 snufje
    zout
  • 100 g
    suiker
  • Voor de vulling:
  • vossenbessenjam
  • Verder:
  • boter en bloem voor de vorm
  • meel om te bestuiven
  • poedersuiker
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Boekweittaart
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Klop de eiwitten met het zout en 100 g suiker stijf en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Klop de zachte boter met de rest van de suiker tot een schuimige massa en voeg de eidooiers een voor een toe.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Meng het boekweitmeel met de maïzena, het gezeefde bakpoeder, de hazelnoten, de appel en de citroenschil en meng dit door het eidooier-botermengsel.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Roer een derde van de stijfgeklopte eiwitten stevig door het deeg en schep de rest er voorzichtig doorheen.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Verdeel het deeg over een ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C).
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Snijd de afgekoelde taart doormidden. Bestrijk een helft met de vossenbessenjam, zet de andere helft erop en bestrooi met de poedersuiker.
    •  
      Veel succes
    Doris Gruber
    Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
    Planitzer in Montan

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Planitzer
    Ainhauser  | Montan  (Bozen en omgeving)
    Boerencafé
    Boerderijproducten Honing, Wijn, abrikozenjam, appel en uienchutney, appelsap ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?