brood en banket
Zoete appelbroodjes
Zoete appelbroodjes
Golden Delicious appels zijn bijzonder aan te bevelen voor deze broodjes. Ze geven het brood de nodige zoetheid.
Elisabeth Mittelberger
Boerin van de Eichernhof
Ingrediënten
6 broodjes
75 MIN.
-
2appels (golden delicious)
-
1 elkaneel
-
1 tlanijs
-
2 elrozijnen
-
3 - 4walnoten, hazelnoten, pompoenpitten of zonnebloempitten
-
500 gvolkorenspeltmeel
-
1 tlzout
-
350 mlnatuurtroebel appelsap (lauwwarm)
-
20 ggist
-
1 - 2 elhoning
-
40 gboter
Bereiding - Zoete appelbroodjes
-
1.StapWas de appels en snijd ze in grove stukken. Voeg anijs en kaneel, rozijnen en noten toe.
-
2.StapDoe het meel in een kom en doe het zout erbij. Meng het appelsap met de gist en de honing en roer het mengsel door het deeg. Kneed alles goed door elkaar. Kneed tot slot de boter erdoor.
-
3.StapLaat het deeg afgedekt rijzen tot het ongeveer twee keer zo groot is geworden.
-
4.StapSteek er met een lepel rondjes uit en rol ze door het volkorenmeel. Leg de rondjes vervolgens op een met meel bestoven bakblik.
-
5.StapBak de broodjes 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (hetelucht).
-
Veel succes