Nagerecht
Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
De klassieker uit de tijd van de k.u.k.-monarchie is ook op de boerderijen van Zuid-Tirol bewaard gebleven en geniet grote populariteit.
Christina Hecher
Boerin van de Vakantie op de boerderij Kofler zwischen den Wänden
Ingrediënten
4 personen
15 MIN.
-
5eieren
-
600 mlmelk
-
1 snufjezout
-
500 gbloem
-
boter om te bakken
poedersuiker
4
el
appelmoes
4
el
vossenbessenjam
Bereiding - Kaiserschmarrn
-
1.StapDoe de eieren, de melk en het zout in een kom en klop met een garde tot een schuimige massa.
-
2.StapVoeg de bloem toe en roer goed door.
-
3.StapVerhit de boter in een pan, schep het deeg erin en bak op een laag vuur tot de onderkant lichtbruin is.
-
4.StapDraai de ‘pannenkoek’ regelmatig om tot hij aan beide kanten lichtbruin is. Trek hem vervolgens met behulp van twee vorken of spatels in kleine stukjes.
-
5.StapVerdeel de kaiserschmarrn over de borden, bestrooi met poedersuiker en serveer met vossenbessenjam en appelmoes.
-
Veel succes
Christina Hecher
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Kofler zwischen den Wänden in Sand in Taufers