Voorgerecht
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Het recept komt uit de Alpen van Bergamo. Het is tagliatelle gemaakt van boekweit, dat vroeger op veel boerderijen werd verbouwd.
Brigitte Malfertheiner
Boerin van de boerderij Obermalid
Ingrediënten
4 personen
25 MIN.
-
300 gvolkoren boekweitpasta
-
300 ggroenten (venkel, wortelen, spinazie, courgette)
-
2aardappelen
-
pittige bergkaas
-
boter
-
salie
-
knoflook
Bereiding - Pizzoccheri
-
1.StapBreng een grote pan met water en zout aan de kook.
-
2.StapSnijd de aardappelen, venkel en wortels in kleine blokjes, doe in de pan en laat 5 minuten koken.
-
3.StapVoeg de pasta toe en laat nog 7 minuten koken.
-
4.StapVoeg kort voor het einde van de kooktijd de spinazie en de courgette toe.
-
5.StapAlle ingrediënten moeten beetgaar zijn. Giet af en meng met geraspte bergkaas. Leg het deksel op de pan en laat nog even trekken.
-
6.StapVerhit de boter en bak de salie en de knoflook. Verdeel over de pasta.
-
Veel succes
Brigitte Malfertheiner
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Obermalid in Kastelruth/Seis