&noscript=1 /> Deegtassen met pompoenvulling - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Deegtassen met pompoenvulling

Deegtassen met pompoenvulling

De boeren koken met de ingrediënten die de boerderij in de seizoenen oplevert. In de herfst komen er dan ook vaak pompoengerechten op tafel.
Walter Rainer
Boer van de Ungererhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
  • 300 g
    kruimige aardappelen
  • 100 g
    bloem
  • 1
    eierdooier
  • 1 el
    gesmolten boter
  • 1 mespunt
    nootmuskaat
  • zout, peper
  • 400 g
    pompoen, geschild
  • 1 el
    boter
  • 2 el
    gehakte ui
  • peterselie, gehakt
  • tijm
  • bergkaas
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Deegtassen met pompoenvulling
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Snijd 100 g pompoen in kleine blokjes en laat de resterende 300 g in de oven op 140 °C in 20 minuten zacht worden.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Fruit de ui in de boter, voeg de in blokjes gesneden pompoen toe en fruit mee.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Haal de zachte pompoen uit de oven, pureer en breng op smaak met zout, peper, peterselie en tijm. Voeg dit mengsel toe aan het gefruite pompoen-uimengsel.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Pel de in de schil gekookte aardappelen, pureer en laat afkoelen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Meng de aardappelpuree met de eierdooier, gesmolten boter, nootmuskaat en zout, voeg de bloem toe en kneed alles tot een deeg.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Rol het aardappeldeeg uit, steek er rondjes uit en leg op elk rondje een beetje pompoenvulling. Vouw de rondjes dicht zodat halve maantjes ontstaan.
  • circle-dashed 7.
    Stap
    Kook de halve maantjes in zout water totdat ze boven komen drijven. Haal de envelopjes uit het water en serveer ze met gesmolten boter en geraspte bergkaas.
  •  
    Veel succes
Walter Rainer
Boerin van de Roter Hahn Hofschank
Ungererhof in Ratschings

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Ungererhof
Klaus Rainer  | Ratschings  (Eisacktal)
Hofschank
Boerderijproducten Bergkaas, Grijze kaas, abrikozenjam, bacon, bosbessenjam ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(7 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?