Voorgerecht
Deegtassen met pompoenvulling
Deegtassen met pompoenvulling
De boeren koken met de ingrediënten die de boerderij in de seizoenen oplevert. In de herfst komen er dan ook vaak pompoengerechten op tafel.
Walter Rainer
Boer van de Ungererhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
-
300 gkruimige aardappelen
-
100 gbloem
-
1eierdooier
-
1 elgesmolten boter
-
1 mespuntnootmuskaat
-
zout, peper
-
400 gpompoen, geschild
-
1 elboter
-
2 elgehakte ui
-
peterselie, gehakt
-
tijm
-
bergkaas
Bereiding - Deegtassen met pompoenvulling
-
1.StapSnijd 100 g pompoen in kleine blokjes en laat de resterende 300 g in de oven op 140 °C in 20 minuten zacht worden.
-
2.StapFruit de ui in de boter, voeg de in blokjes gesneden pompoen toe en fruit mee.
-
3.StapHaal de zachte pompoen uit de oven, pureer en breng op smaak met zout, peper, peterselie en tijm. Voeg dit mengsel toe aan het gefruite pompoen-uimengsel.
-
4.StapPel de in de schil gekookte aardappelen, pureer en laat afkoelen.
-
5.StapMeng de aardappelpuree met de eierdooier, gesmolten boter, nootmuskaat en zout, voeg de bloem toe en kneed alles tot een deeg.
-
6.StapRol het aardappeldeeg uit, steek er rondjes uit en leg op elk rondje een beetje pompoenvulling. Vouw de rondjes dicht zodat halve maantjes ontstaan.
-
7.StapKook de halve maantjes in zout water totdat ze boven komen drijven. Haal de envelopjes uit het water en serveer ze met gesmolten boter en geraspte bergkaas.
-
Veel succes