Voorgerecht
Eierspätzle
Eierspätzle
Spatzlen (pastasoort) worden gemaakt van eierdeeg. Hier worden ze bereid als voorgerecht in hun zuiverste vorm.
Annemarie Vallazza
Boerin van de Hofschank Lüch de Survisc
Ingrediënten
6 personen
30 MIN.
-
400 gtarwebloem
-
4eieren
-
100 gspeltmeel
1
snufje
zout
2
el
boter
2
el
slagroom
1
bosje
bieslook
250
ml
melk
Bereiding - Eierspätzle
-
1.StapMeng bloem, speltmeel, zout, slagroom en melk door elkaar. Voeg de eieren toe en roer het geheel tot een glad dikvloeibaar deeg.
-
2.StapBreng in een grote pan water met zout aan de kook.
-
3.StapDruk het deeg in porties door een speciale spätzlezeef in het kokende water. Als de spätzle boven komen drijven, zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken met koud water en vervolgens goed uitlekken in een zeef.
-
4.StapSmelt de boter in een pan en bak de spätzle goudbruin. Breng op smaak met zout en garneer met bieslook.
-
Veel succes