Nagerecht
Frambozen-yoghurtmousse
Frambozen yoghurtmousse
Deze mousse met frambozen, yoghurt en room kan ook als semifreddo worden geserveerd.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 - 6 personen
20 MIN.
-
200 gyoghurt (naturel)
-
50 gpoedersuiker
-
150 gframbozen (verse of ingemaakte)
-
50 mlframbozensiroop
-
2 bladgelatine
-
150 mlslagroom
Bereiding - Frambozen-yoghurtmousse
-
1.StapMeng de natuuryoghurt met de poedersuiker, de gezeefde frambozen en de helft van de siroop.
-
2.StapVerwarm de rest van de siroop, los de gelatine daarin op en voeg dit toe aan de frambozen-yoghurtcrème.
-
3.StapZet op een koele plaats totdat de crème dikker wordt. Klop de slagroom stijf en spatel deze er voorzichtig doorheen. Schep de mousse in een terrinevorm en zet deze in de koelkast tot hij stevig is.
-
Veel succes