Voorgerecht
Brandnetelknoedels
Brandnetelknoedels
Brandnetels groeien graag aan de rand van de weg of het bos en zijn een regionaal superfoods met hun hoge gehalte aan ijzer en vitamine C.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
125 mlmelk
-
40 gboter
-
1 mespuntnootmuskaat
-
2 elbloem
40
g
parmezaanse kaas, geraspt
60
g
gesmolten boter
Bereiding - Brandnetelknoedels
-
1.StapBevochtig het brood met melk.
-
2.StapWas en blancheer de brandnetels, duw het vocht eruit, hak ze fijn en meng ze vervolgens met het brood.
-
3.StapSnipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter. Voeg ze dan met de eieren toe aan het brood. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en kneed alles goed door elkaar.
-
4.StapVoeg tot slot de bloem toe en vorm kleine knoedels van het deeg.
-
5.StapKook de knoedels ca. 10 minuten in water met zout.
-
6.StapBestrooi ze met Parmezaanse kaas en giet er voor het serveren gesmolten boter over.
-
Veel succes