&noscript=1 /> Brandnetelknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Brandnetelknoedels

Brandnetelknoedels

Brandnetels groeien graag aan de rand van de weg of het bos en zijn een regionaal superfoods met hun hoge gehalte aan ijzer en vitamine C.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 125 ml
    melk
  • 40 g
    boter
  • 1 mespunt
    nootmuskaat
  • 2 el
    bloem
  • Verder:
  • 40 g
    parmezaanse kaas, geraspt
  • 60 g
    gesmolten boter
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Brandnetelknoedels
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Bevochtig het brood met melk.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Was en blancheer de brandnetels, duw het vocht eruit, hak ze fijn en meng ze vervolgens met het brood.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter. Voeg ze dan met de eieren toe aan het brood. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en kneed alles goed door elkaar.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Voeg tot slot de bloem toe en vorm kleine knoedels van het deeg.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Kook de knoedels ca. 10 minuten in water met zout.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Bestrooi ze met Parmezaanse kaas en giet er voor het serveren gesmolten boter over.
    •  
      Veel succes
    Martha Thaler
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Zmailer-Hof in Schenna

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Zmailer-Hof
    Johann Thaler  | Schenna
    Hofschank
    Boerderijproducten Wijn, Zuurkool, druivensap, frambozenjam, frambozensiroop ...
    5,0
    "Ausgezeichnet"
    (4 beoordelingen)
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?