&noscript=1 /> Kalfspoot - Recept uit de boerenkeuken Recept
 

Hoofdgerecht

Kalfspoot

Kalfspoot

Kalfsschenkel is een van de beste stukken kalfsvlees. Samen met verse groenten wordt het vlees in de oven gebraden tot het knapperig bruin is.
Jessica Moser
Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
Ingrediënten
4 personen
180 MIN.
  • 1
    Kalfspoot
  • kruidenzout
  • olie
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 100 ml
    rode wijn
  • 10
    cocktailtomaten
  • 2
    aardappelen
  • 2
    wortels
  • 1
    rode peper
  • 1
    courgettes
  • tuinkruiden
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Kalfspoot
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Wrijf het kalfsvlees in met kruidenzout, bestrijk met olie en schroei in een grote braadpan rondom dicht.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Bak de gesnipperde ui, de geperste knoflook en de tomatenpuree in een beetje olie. Blus af met rode wijn en voeg een scheutje water toe.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg de uien-knoflooksaus toe aan de kalfspoot en laat in ca. 3 uur in de oven op 160 °C gaar worden.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Snijd de groenten in stukjes en kook kort in water met een snufje zout. Voeg net voordat de kalfspoot gaar is de groenten toe. Leg de tuinkruiden op de poot en bak verder in de oven tot alles gaar is.
  •  
    Veel succes
Jessica Moser
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Oberpartegger in Villanders

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Oberpartegger
Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Alpendenlikeur, Enzian, Grappa, Huisworst, Notenlikeur ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?