Hoofdgerecht
Kalfspoot
Kalfspoot
Kalfsschenkel is een van de beste stukken kalfsvlees. Samen met verse groenten wordt het vlees in de oven gebraden tot het knapperig bruin is.
Jessica Moser
Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
Ingrediënten
4 personen
180 MIN.
-
1Kalfspoot
-
kruidenzout
-
olie
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1 eltomatenpuree
-
100 mlrode wijn
-
10cocktailtomaten
-
2aardappelen
-
2wortels
-
1rode peper
-
1courgettes
-
tuinkruiden
Bereiding - Kalfspoot
-
1.StapWrijf het kalfsvlees in met kruidenzout, bestrijk met olie en schroei in een grote braadpan rondom dicht.
-
2.StapBak de gesnipperde ui, de geperste knoflook en de tomatenpuree in een beetje olie. Blus af met rode wijn en voeg een scheutje water toe.
-
3.StapVoeg de uien-knoflooksaus toe aan de kalfspoot en laat in ca. 3 uur in de oven op 160 °C gaar worden.
-
4.StapSnijd de groenten in stukjes en kook kort in water met een snufje zout. Voeg net voordat de kalfspoot gaar is de groenten toe. Leg de tuinkruiden op de poot en bak verder in de oven tot alles gaar is.
-
Veel succes