Voorgerecht
Deegkussentjes
Deegkussentjes
Afhankelijk van het seizoen kunnen de knoedels worden bereid met verschillende vullingen, zoals spinazie, pompoen of wildragout.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
180 MIN.
-
160 gschüttelbrot (krokant rond en plat brood), fijn gemalen
-
200 gtarwemeel
-
3eieren
-
een beetje olijfolie en water
100
g
rijpe bergkaas
1/2
ui, fijn gehakt
bieslook, fijn gesneden
zout, peper
geraspte kaas
gesmolten boter
buikspek
bieslook
Bereiding - Deegkussentjes
-
1.StapMeng het fijngemalen schüttelbrot met het meel en een snufje zout. Voeg de eieren, een scheutje olijfolie en water toe en kneed alles tot een glad en soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ca. 2 uur in de koelkast rusten.
-
2.StapVulling: verhit de boter en de olie en smoor hierin de gesnipperde ui goudgeel. Doe de ui in een kom en meng met de kwark, de bergkaas en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
-
3.StapRol het deeg uit tot een dunne lap en steek er rondjes uit van ca. 7 cm doorsnee. Leg een beetje vulling in het midden van elk rondje. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed aan.
-
4.StapKook de deegkussentjes 3 tot 4 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en serveer op een bord. Garneer met geraspte kaas, gesmolten boter, spekreepjes en fijn gesneden bieslook.
-
Veel succes