&noscript=1 /> Salade met spekreepjes - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Zomerse salade met spekreepjes

Salade met spekreepjes

Vaak zijn de eenvoudigste gerechten het lekkerst. Goede ingrediënten zijn belangrijk, in dit geval verse tuinsla en het beste spek.
Manuela Wallnöfer
Boerin van de Hof am Schloss
Ingrediënten
4 personen
20 MIN.
  • 60 g
    spekreepjes
  • 1
    krop verse bladsla
  • 2
    scharrelei (gekookt)
  • walnoten (gekarameliseerd in honing)
  • Voor de dressing:
  • zout, peper
  • balsamico-azijn
  • olijfolie
  • een beetje honing
  • Om te garneren:
  • een beetje mierikswortel
  • bieslook en vlierbloesem
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Zomerse salade met spekreepjes
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Bak de spekreepjes in een hete pan zonder olie knapperig. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Schik de sla, het scharrelei en de walnoten in een slakom en verdeel de spekreepjes erover.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en verdeel over de salade. Garneer met mierikswortel, bieslook en eventueel vlierbloesem.
    •  
      Veel succes
    Manuela Wallnöfer
    Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
    Hof am Schloss in Prad am Stilfserjoch
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?