Voorgerecht
Zomerse salade met spekreepjes
Salade met spekreepjes
Vaak zijn de eenvoudigste gerechten het lekkerst. Goede ingrediënten zijn belangrijk, in dit geval verse tuinsla en het beste spek.
Manuela Wallnöfer
Boerin van de Hof am Schloss
Ingrediënten
4 personen
20 MIN.
-
60 gspekreepjes
-
1krop verse bladsla
-
2scharrelei (gekookt)
-
walnoten (gekarameliseerd in honing)
zout, peper
balsamico-azijn
olijfolie
een beetje honing
een beetje mierikswortel
bieslook en vlierbloesem
Bereiding - Zomerse salade met spekreepjes
-
1.StapBak de spekreepjes in een hete pan zonder olie knapperig. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
-
2.StapSchik de sla, het scharrelei en de walnoten in een slakom en verdeel de spekreepjes erover.
-
3.StapMeng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en verdeel over de salade. Garneer met mierikswortel, bieslook en eventueel vlierbloesem.
-
Veel succes
Manuela Wallnöfer
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Hof am Schloss in Prad am Stilfserjoch