&noscript=1 /> Biologische kip uit de oven - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Hoofdgerecht

Biologische gebraden kip uit de oven

Biologische kip uit de oven

Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen: zo smaken scharrelkippen van de grill uit de regio. Aardappelen met rozemarijn passen er perfect bij.
Brigitte Ainhauser
Boerin van de Noafhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
  • 1
    biologische kip (ca. 1,7-2 kg)
  • kruidenmengsel (zout, paprikapoeder, rozemarijn, peper, wat kruidenzout)
  • boter
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Biologische gebraden kip uit de oven
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Wrijf de biologische kip van binnen en buiten in met het kruidenmengsel, ook onder de vleugels.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Plaats er een lekbak onder: het druipende vet kan worden gebruikt om over de kip te strijken.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Plaats op het rooster in de 160 graden hete oven (boven-/onderwarmte).
  • circle-dashed 4.
    Stap
    45 minuten in de oven per kg vlees. Kerntemperatuur 74 graden
  • circle-dashed 5.
    Stap
    TIP: voor een knapperig vel raden wij aan de kip in te smeren met boter en ca. 5 minuten te grillen op de bovengrillfunctie.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Rozemarijnaardappelen uit de oven zijn een uitstekend bijgerecht.
  •  
    Veel succes
Brigitte Ainhauser
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Noafhof in Vöran
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?