Hoofdgerecht
Biologische gebraden kip uit de oven
Biologische kip uit de oven
Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen: zo smaken scharrelkippen van de grill uit de regio. Aardappelen met rozemarijn passen er perfect bij.
Brigitte Ainhauser
Boerin van de Noafhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
-
1biologische kip (ca. 1,7-2 kg)
-
kruidenmengsel (zout, paprikapoeder, rozemarijn, peper, wat kruidenzout)
-
boter
Bereiding - Biologische gebraden kip uit de oven
-
1.StapWrijf de biologische kip van binnen en buiten in met het kruidenmengsel, ook onder de vleugels.
-
2.StapPlaats er een lekbak onder: het druipende vet kan worden gebruikt om over de kip te strijken.
-
3.StapPlaats op het rooster in de 160 graden hete oven (boven-/onderwarmte).
-
4.Stap45 minuten in de oven per kg vlees. Kerntemperatuur 74 graden
-
5.StapTIP: voor een knapperig vel raden wij aan de kip in te smeren met boter en ca. 5 minuten te grillen op de bovengrillfunctie.
-
6.StapRozemarijnaardappelen uit de oven zijn een uitstekend bijgerecht.
-
Veel succes