Hoofdgerecht
Biologische gebraden kip uit de oven
Biologische kip uit de oven
Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen: zo smaken scharrelkippen van de grill uit de regio. Aardappelen met rozemarijn passen er perfect bij.

Brigitte Ainhauser
Boerin van de Noafhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
-
1biologische kip (ca. 1,7-2 kg)
-
kruidenmengsel (zout, paprikapoeder, rozemarijn, peper, wat kruidenzout)
-
boter
Bereiding - Biologische gebraden kip uit de oven
-
1.
StapWrijf de biologische kip van binnen en buiten in met het kruidenmengsel, ook onder de vleugels. -
2.
StapPlaats er een lekbak onder: het druipende vet kan worden gebruikt om over de kip te strijken. -
3.
StapPlaats op het rooster in de 160 graden hete oven (boven-/onderwarmte). -
4.
Stap45 minuten in de oven per kg vlees. Kerntemperatuur 74 graden -
5.
StapTIP: voor een knapperig vel raden wij aan de kip in te smeren met boter en ca. 5 minuten te grillen op de bovengrillfunctie. -
6.
StapRozemarijnaardappelen uit de oven zijn een uitstekend bijgerecht. -
Veel succes
