Voorgerecht
Salade van paardenbloemen met ei
Salade van paardenbloem
Paardenbloembladeren worden in Zuid-Tirol "zigori" genoemd. Deze salade is een heerlijk voorbeeld van de groene Zuid-Tiroolse keuken.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
4 personen
20 MIN.
-
3 handvolverse, jonge paardenbloemblaadjes
-
2kleine aardappelen
-
1kleine ui
-
4hardgekookte vrije-uitloopeieren
-
zout, peper
-
2 elappelazijn
-
2 elolijfolie
Bereiding - Salade van paardenbloemen met ei
-
1.StapKook de aardappelen in de schil gaar in water met een snufje zout. Haal de schil eraf en snijd ze in dunne plakjes terwijl ze nog warm zijn.
-
2.StapWas de molsla zorgvuldig, dep de blaadjes droog en snijd ze klein.
-
3.StapSnipper de ui.
-
4.StapMeng alle ingrediënten en maak de salade aan met een dressing van olie, azijn, zout en peper.
-
5.StapPel de hardgekookte eieren, snijd ze doormidden en serveer ze bij de salade.
-
Veel succes