&noscript=1 /> Schüttelbrot - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Schüttelbrot

Schüttelbrot

Schüttelbrot is een hard knapperig platbrood dat wordt geschud voordat het wordt gebakken. Het wordt traditioneel gegeten bij de Marende.
Robert Gurndin
Boer van de boerderij Unich
Ingrediënten
10stuks
150 MIN.
  • 80 g
    zuurdesem
  • 20 g
    gist
  • 660 g
    volkorenroggemeel
  • 330 g
    volkorentarwemeel
  • 2 el
    kruiden (karwij, venkel, anijs, broodklaver)
  • 1100 ml
    water
  • 2 g
    zout
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Schüttelbrot
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Doe het zuurdesem en de gist in warm water, voeg het meel en de kruiden toe en kneed gedurende minstens 10 minuten. Laat het deeg ongeveer 60 minuten rusten tot het goed gerezen is.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Vorm vervolgens met de hand ronde knoedels met een gewicht van 120 tot 160 g en leg ze op een plank die vooraf met een doek is bedekt en met zemelen is bestrooid. Laat de knoedels rusten tot ze scheuren krijgen (ca. 30 minuten).
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Schud de knoedels dan op een ronde houten plank met draaiende en op-en-neergaande bewegingen in een dunne en uitgerekte vorm. Bak het schüttelbrot ca. 30 minuten in de oven op ongeveer 180 °C.
  •  
    Veel succes
Robert Gurndin
Boer van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Unich in Aldein
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?