&noscript=1 /> Appelstrudel - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Appelstrudel

Appelstrudel

In Zuid-Tirol wordt de apfelstrudel traditioneel bereid met korstdeeg en appels uit de streek. Perfect voor bij de koffie.
Andrea Müller
Boerin van de Pirchhof
Ingrediënten
2 strudel
75 MIN.
  • Voor het zandtaartdeeg:
  • 10 - 12 g
    appels
  • 1 pakje
    bakpoeder
  • 4
    eieren
  • 180 g
    rozijnen
  • 200 g
    rum (naar behoefte)
  • 1 pak
    vanillesuiker
  • een beetje suiker
  • vanillesuiker
  • Verder:
  • melk om te bestrijken
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Appelstrudel
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Meng de bloem met het bakpoeder, de eieren, de margarine, de suiker en de vanillesuiker en kneed alles tot een glad deeg. Laat dit ca. 1/2 uur rusten.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Schil ondertussen de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de suiker, vanillesuiker en rozijnen. Voeg naar wens een scheutje rum toe.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Verdeel het deeg in 2 gelijke delen, rol deze uit en vul ze met het appel-rozijnen-mengsel. Vouw het deeg dubbel en bestrijk met de koude melk. Bak de strudels in ca. 45 minuten goudbruin (180 °C).
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Bestrooi de nog warme strudels met poedersuiker en serveer naar smaak met vanillesaus.
    •  
      Veel succes
    Andrea Müller
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Pirchhof in Naturns

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Pirchhof
    Erich Müller  | Naturns
    Hofschank
    Boerderijproducten Bündnerfleisch, aardbeienjam, abrikozenjam, bacon, buikspek ...
    4,9
    "Ausgezeichnet"
    (5 beoordelingen)
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?