brood en banket
Appelstrudel
Appelstrudel
In Zuid-Tirol wordt de apfelstrudel traditioneel bereid met korstdeeg en appels uit de streek. Perfect voor bij de koffie.
Andrea Müller
Boerin van de Pirchhof
Ingrediënten
2 strudel
75 MIN.
- Voor het zandtaartdeeg:
-
10 - 12 gappels
-
1 pakjebakpoeder
-
4eieren
-
180 grozijnen
-
200 grum (naar behoefte)
-
1 pakvanillesuiker
-
een beetje suiker
-
vanillesuiker
melk om te bestrijken
Bereiding - Appelstrudel
-
1.StapMeng de bloem met het bakpoeder, de eieren, de margarine, de suiker en de vanillesuiker en kneed alles tot een glad deeg. Laat dit ca. 1/2 uur rusten.
-
2.StapSchil ondertussen de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de suiker, vanillesuiker en rozijnen. Voeg naar wens een scheutje rum toe.
-
3.StapVerdeel het deeg in 2 gelijke delen, rol deze uit en vul ze met het appel-rozijnen-mengsel. Vouw het deeg dubbel en bestrijk met de koude melk. Bak de strudels in ca. 45 minuten goudbruin (180 °C).
-
4.StapBestrooi de nog warme strudels met poedersuiker en serveer naar smaak met vanillesaus.
-
Veel succes