Voorgerecht
Rode bietenknoedels
Rode bietenknoedels
Deze knoedelvariant geeft veel kleur aan het bord. De beste manier om die te bereiden is stomen, zodat de rode kleur behouden blijft.
Christian Pinggera
Boer van de Schnalshuberhof
Ingrediënten
12 knoedels
90 MIN.
-
50 gprei
-
300 ggorgonzola
-
50 gmascarpone
-
150 mlslagroom
-
500 gzout, peper
-
een beetje fijngesneden peterselie
-
2eieren
-
zout, peper
-
karwijzaad
-
2 elbloem
-
zachte kaas
Bereiding - Rode bietenknoedels
-
1.StapKook de bieten gaar en pureer ze.
-
2.StapSnijd de ui en de prei klein en bak ze kort. Verwarm de melk (lauwwarm).
-
3.StapMeng de rode bietenpuree, ui, prei en lauwwarme melk met het oude wittebrood, de peterselie en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en karwijzaad. Bestuif de massa met een beetje bloem en laat rusten.
-
4.StapVorm de knoedels en doe in het midden van elke knoedel een stukje zachte kaas (zo groot als een suikerklontje). Vouw de knoedels dicht.
-
5.StapFruit ondertussen de prei in de hete olie, voeg de gorgonzola en de mascarpone toe en laat smelten. Doe de slagroom erbij en laat de saus nog even doorkoken. Laat kort afkoelen en pureer de saus glad.
-
6.StapServeer de knoedels met de gorgonzolasaus.
-
Veel succes