&noscript=1 /> Tirtlen - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Tirtlen

Tirtlen

Tirtlen zijn een traditioneel spekgebak uit de Zuid-Tiroolse keuken, afkomstig uit het Pustertal en het Eisacktal.
Paul Huber
Boer van de Griesserhof
Ingrediënten
10 stuks
40 MIN.
  • Voor het deeg:
  • 170 g
    roggemeel
  • 80 g
    bloem
  • 100 g
    aardappelen, gekookt en gestampt
  • 1 el
    olie
  • 80 ml
    melk, lauwwarm
  • zout
  • 1
    vrije-uitloop ei
  • Voor de spinazievulling:
  • 30 g
    uien
  • 20 g
    boter
  • 500 g
    spinazie
  • 150 g
    kwark
  • parmezaanse kaas en nootmuskaat om op smaak te brengen
  • zout
  • peper
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Tirtlen
    • circle-dashed 1.
      Stap
      De ingrediënten voor het deeg vermengen en kneden. Daarna uitrollen en ronde vormen uitsteken.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      De uien snipperen, in een beetje boter aanfruiten, met iets bloem bestuiven en bruin laten worden.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      De spinazie zacht koken, het water eruit drukken en de spinazie niet al te fijn pureren.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      De ingrediënten vermengen en de gefruite ui erbij doen en alles op smaak brengen.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      De vulling op een uitgestoken vorm doen en met een leeg vel deeg bedekken. De randen goed samendrukken.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      De Tirtlen in het hete vet frituren en goed laten uitdruipen.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Warm serveren.
    •  
      Veel succes
    Paul Huber
    Boer van de Roter Hahn Buschenschank
    Griesserhof in Vahrn

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Griesserhof
    Paul Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
    Boerencafé
    Boerderijproducten Blauburgunder, Müller Thurgau DOC, Wijn, Zure kersensap, Zuurkool ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?