Voorgerecht
Tirtlen
Tirtlen
Tirtlen zijn een traditioneel spekgebak uit de Zuid-Tiroolse keuken, afkomstig uit het Pustertal en het Eisacktal.
Paul Huber
Boer van de Griesserhof
Ingrediënten
10 stuks
40 MIN.
- Voor het deeg:
-
170 groggemeel
-
80 gbloem
-
100 gaardappelen, gekookt en gestampt
-
1 elolie
-
80 mlmelk, lauwwarm
-
zout
-
1vrije-uitloop ei
30
g
uien
20
g
boter
500
g
spinazie
150
g
kwark
parmezaanse kaas en nootmuskaat om op smaak te brengen
zout
peper
Bereiding - Tirtlen
-
1.StapDe ingrediënten voor het deeg vermengen en kneden. Daarna uitrollen en ronde vormen uitsteken.
-
2.StapDe uien snipperen, in een beetje boter aanfruiten, met iets bloem bestuiven en bruin laten worden.
-
3.StapDe spinazie zacht koken, het water eruit drukken en de spinazie niet al te fijn pureren.
-
4.StapDe ingrediënten vermengen en de gefruite ui erbij doen en alles op smaak brengen.
-
5.StapDe vulling op een uitgestoken vorm doen en met een leeg vel deeg bedekken. De randen goed samendrukken.
-
6.StapDe Tirtlen in het hete vet frituren en goed laten uitdruipen.
-
7.StapWarm serveren.
-
Veel succes