Provisiekamer
Kweeperenchutney
Kweeperenchutney
De kweepeer is een bijna vergeten vrucht. Rauw is de vrucht oneetbaar, maar als chutney heeft hij een smaak die doet denken aan appels en citroenen.
Evi Messner
Boerin van de Rielinger-Hof
Ingrediënten
2 grote glazen
60 MIN.
-
1 kgkweeperen, schoongemaakt, ontpit en grof geschaafd
-
500 gsuiker
-
200 mlappelazijn
-
200 mlappelsap
-
peper en chilipepers naar smaak
Bereiding - Kweeperenchutney
-
1.StapSuiker in een pan laten karamelliseren. Afblussen met een glas appelazijn en er een glas appelsap bij gieten en zolang laten koken tot de suiker weer oplost (er komen vaak klontjes in).
-
2.StapDe kweeperen erbij doen.
-
3.StapMet peper en chilipeper naar smaak kruiden. Naar smaak er meer appelsap bij doen.
-
4.StapAlles aan de kook brengen en er na ca. 5 min de glazen mee vullen.
-
Veel succes