&noscript=1 /> Kweeperenchutney - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Provisiekamer

Kweeperenchutney

Kweeperenchutney

De kweepeer is een bijna vergeten vrucht. Rauw is de vrucht oneetbaar, maar als chutney heeft hij een smaak die doet denken aan appels en citroenen.
Evi Messner
Boerin van de Rielinger-Hof
Ingrediënten
2 grote glazen
60 MIN.
  • 1 kg
    kweeperen, schoongemaakt, ontpit en grof geschaafd
  • 500 g
    suiker
  • 200 ml
    appelazijn
  • 200 ml
    appelsap
  • peper en chilipepers naar smaak
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Kweeperenchutney
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Suiker in een pan laten karamelliseren. Afblussen met een glas appelazijn en er een glas appelsap bij gieten en zolang laten koken tot de suiker weer oplost (er komen vaak klontjes in).
  • circle-dashed 2.
    Stap
    De kweeperen erbij doen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Met peper en chilipeper naar smaak kruiden. Naar smaak er meer appelsap bij doen.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Alles aan de kook brengen en er na ca. 5 min de glazen mee vullen.
  •  
    Veel succes
Evi Messner
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Rielinger-Hof op de Ritten/Siffian

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Rielinger-Hof
Evi und Matthias Messner  | Ritten  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Wijn, Zuurkool, abrikozenjam, appelazijn, appelsap ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?