Nagerecht
Vlierbessen panna cotta
Vlierbessen panna cotta
Zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook geschikt voor een verfrissend dessert.

Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4-6 personen
20 MIN.
-
1 1/2 bladgelatine
-
400 mlslagroom
-
20 gsuiker
-
50 mlvlierbloesemsiroop
-
1 snufjezout
-
1 elvanillesuiker
-
geraspte schil en sap van een halve citroen
Bereiding - Vlierbessen panna cotta
-
1.
StapWeek de gelatine in royaal koud water. -
2.
StapBreng de room, suiker en vlierbloesemsiroop in een pan aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine, zout, vanillesuiker en citroen toe. -
3.
StapLaat het mengsel lichtjes afkoelen, verdeel over kleine vormen en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven. -
Veel succes
