&noscript=1 /> Gerstesoep - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Gerstesoep

Gerstesoep

In het verleden werd het vooral in de vastentijd bereid. Tegenwoordig is het een vast bestanddeel van het Törggel-menu.
Paul Huber
Boer van de Griesserhof
Ingrediënten
4 personen
50 MIN.
  • 100 g
    gerookt spek
  • 60 g
    aardappelen
  • 100 g
    gerst (gort)
  • 40 g
    selderij
  • 200 g
    gerookt vlees
  • zout, peper
  • 60 g
    wortels
  • bieslook
  • 40 g
    prei
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Gerstesoep
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak ze licht. Voeg de gewassen gerst en ca. 2 l water toe en breng het geheel aan de kook.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Doe het gerookte vlees erbij en laat de soep 2 uur zachtjes koken.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden groente toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Haal het vlees uit de pan, snijd het in kleine stukjes en doe het weer terug in de soep.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Serveer de soep met gehakte bieslook.
  •  
    Veel succes
Paul Huber
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Griesserhof in Vahrn

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Griesserhof
Paul Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Blauburgunder, Müller Thurgau DOC, Wijn, Zure kersensap, Zuurkool ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?