Voorgerecht
Gerstesoep
Gerstesoep
In het verleden werd het vooral in de vastentijd bereid. Tegenwoordig is het een vast bestanddeel van het Törggel-menu.
Paul Huber
Boer van de Griesserhof
Ingrediënten
4 personen
50 MIN.
-
100 ggerookt spek
-
60 gaardappelen
-
100 ggerst (gort)
-
40 gselderij
-
200 ggerookt vlees
-
zout, peper
-
60 gwortels
-
bieslook
-
40 gprei
Bereiding - Gerstesoep
-
1.StapSnijd het spek in dobbelsteentjes en bak ze licht. Voeg de gewassen gerst en ca. 2 l water toe en breng het geheel aan de kook.
-
2.StapDoe het gerookte vlees erbij en laat de soep 2 uur zachtjes koken.
-
3.StapVoeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden groente toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
-
4.StapHaal het vlees uit de pan, snijd het in kleine stukjes en doe het weer terug in de soep.
-
5.StapServeer de soep met gehakte bieslook.
-
Veel succes