Hoofdgerecht
Rundvlees met kruidensaus
Rundvlees met kruidensaus
Rundvlees is ook heerlijk als het gekookt is. Om het vlees sappig te houden, laat je de soep slechts lichtjes koken.
Simone Klammer
Boerin van de Hofschank Ahner
Ingrediënten
4 personen
120 MIN.
-
1 kgrunderstaartstuk
-
1ui
-
1selderijknol
-
2wortels
-
beetje prei
-
boter
-
zout
50
g
peterselieblaadjes
verschillende kruiden naar smaak
3
augurken
2
scharreleieren, hard gekookt
olijfolie
vruchtenazijn
zout
1
teen knoflook
vruchtenazijn
Bereiding - Rundvlees met kruidensaus
-
1.StapDe ui kort aanfruiten in de boter, dat geeft een lekker aroma aan de vleessoep.
-
2.StapVervolgens water erop gieten en het water aan de kook brengen. Het kokende water zouten, vlees en groente toevoegen aan het kokende water. Het vlees moet helemaal onder water staan.
-
3.StapOp laag vuur ongeveer 1-2 uur laten sudderen.
-
4.StapHet vlees dun snijden en met gekookte aardappelen en wortelgroente serveren en met groene kruidensaus eten.
-
5.StapPeterselie, kruiden, eieren, knoflook en augurken fijnhakken.
-
6.StapMet olijfolie en azijn vermengen en daarna zout en peper op smaak brengen.
-
Veel succes