Voorgerecht
Wildekruidensoep
Wildekruidensoep
In Zuid-Tirol zijn wilde kruiden een belangrijk onderdeel van het medicijnkastje, maar ook een onmisbaar culinair bestanddeel.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
4 personen
45 MIN.
-
300 gaardappelen
-
500 gprei
-
2 - 3teentjes knoflook
-
olie
-
2 elboter
-
2 lvleesbouillon
-
180 gwilde kruiden (wilde spinazie, brandnetelbladeren, daslook, zuring)
-
zout, peper
-
scheutje slagroom
Bereiding - Wildekruidensoep
-
1.StapSchil de aardappelen en snijd in blokjes. Halveer de prei en snijd in fijne ringen. Pel en hak de knoflook. Verhit olie en boter in een pan en bak hierin de knoflook en prei. Voeg de aardappelen toe en bak mee.
-
2.StapVoeg de vleesbouillon toe en laat ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
-
3.StapBlancheer de wilde kruiden kort en voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de soep.
-
4.StapPureer de soep in een blender, breng op smaak met zout en peper en serveer met een scheutje slagroom.
-
Veel succes