&noscript=1 /> Wildekruidensoep - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Wildekruidensoep

Wildekruidensoep

In Zuid-Tirol zijn wilde kruiden een belangrijk onderdeel van het medicijnkastje, maar ook een onmisbaar culinair bestanddeel.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
4 personen
45 MIN.
  • 300 g
    aardappelen
  • 500 g
    prei
  • 2 - 3
    teentjes knoflook
  • olie
  • 2 el
    boter
  • 2 l
    vleesbouillon
  • 180 g
    wilde kruiden (wilde spinazie, brandnetelbladeren, daslook, zuring)
  • zout, peper
  • scheutje slagroom
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Wildekruidensoep
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Halveer de prei en snijd in fijne ringen. Pel en hak de knoflook. Verhit olie en boter in een pan en bak hierin de knoflook en prei. Voeg de aardappelen toe en bak mee.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Voeg de vleesbouillon toe en laat ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Blancheer de wilde kruiden kort en voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de soep.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Pureer de soep in een blender, breng op smaak met zout en peper en serveer met een scheutje slagroom.
  •  
    Veel succes
Martha Thaler
Boerin van de Roter Hahn Hofschank
Zmailer-Hof in Schenna

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Zmailer-Hof
Johann Thaler  | Schenna
Hofschank
Boerderijproducten Wijn, Zuurkool, druivensap, frambozenjam, frambozensiroop ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(4 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?