&noscript=1 /> Kaasgnocchi - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Kaasgnocchi

Kaasgnocchi

Kaasknoedels van wit brood en berg- of grijze kaas, geserveerd met gesmolten boter, zijn een blijvende favoriet in de Zuid-Tiroolse keuken.
Jessica Moser
Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
Ingrediënten
4 personen
45 MIN.
  • 250 ml
    melk
  • 60 g
    prei, in ringetjes
  • 300 g
    oud wittebrood
  • 2 el
    olie
  • 1
    ui
  • zout
  • 50 g
    boter
  • Verder:
  • 350 g
    kaas (bergkaas,'graukäse')
  • 40 g
    Parmezaanse kaas, geraspt
  • 60 g
    gesmolten boter
  • 4
    eieren
  • 4 el
    bieslook
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Kaasgnocchi
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Giet de warme melk over het brood.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Pel en snipper de ui en fruit hem in de boter totdat hij glazig is.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg de blokjes kaas met de ui aan het brood toe. Voeg vervolgens eieren, prei, olie en zout toe en kneed alles goed door elkaar tot een stevig deeg.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Vorm met natte handen gnocchi van het deeg en laat ze in een grote pan met water en zout 8 tot 10 minuten zachtjes koken.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Neem de gnocchi uit de pan, laat ze uitlekken en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Giet er tot slot een beetje gesmolten boter over en bestrooi de kaasgnocchi voor het serveren met een beetje bieslook.
    •  
      Veel succes
    Jessica Moser
    Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
    Oberpartegger in Villanders

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Oberpartegger
    Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
    Boerencafé
    Boerderijproducten Alpendenlikeur, Enzian, Grappa, Huisworst, Notenlikeur ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?

    Tirtlen

    40 MIN.
    Voorgerecht