Voorgerecht
Kaasgnocchi
Kaasgnocchi
Kaasknoedels van wit brood en berg- of grijze kaas, geserveerd met gesmolten boter, zijn een blijvende favoriet in de Zuid-Tiroolse keuken.
Jessica Moser
Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
Ingrediënten
4 personen
45 MIN.
-
250 mlmelk
-
60 gprei, in ringetjes
-
300 goud wittebrood
-
2 elolie
-
1ui
-
zout
-
50 gboter
350
g
kaas (bergkaas,'graukäse')
40
g
Parmezaanse kaas, geraspt
60
g
gesmolten boter
4
eieren
4
el
bieslook
Bereiding - Kaasgnocchi
-
1.StapGiet de warme melk over het brood.
-
2.StapPel en snipper de ui en fruit hem in de boter totdat hij glazig is.
-
3.StapSnijd de kaas in kleine blokjes en voeg de blokjes kaas met de ui aan het brood toe. Voeg vervolgens eieren, prei, olie en zout toe en kneed alles goed door elkaar tot een stevig deeg.
-
4.StapVorm met natte handen gnocchi van het deeg en laat ze in een grote pan met water en zout 8 tot 10 minuten zachtjes koken.
-
5.StapNeem de gnocchi uit de pan, laat ze uitlekken en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.
-
6.StapGiet er tot slot een beetje gesmolten boter over en bestrooi de kaasgnocchi voor het serveren met een beetje bieslook.
-
Veel succes