&noscript=1 /> Notenslakken - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Notenslakken

Notenslakken

Wanneer knapperige walnoten worden getransformeerd in een zoete vulling omhuld met een luchtig deeg, kan niemand dat weerstaan.
Gloria Messner
Boerin van de Ronacherhof
Ingrediënten
12 notenslakken
20 MIN.
  • 150 g
    magere kwark
  • 1
    vrije-uitloop ei
  • 145 g
    suiker
  • 1 pakje
    vanillesuiker
  • 3 el
    melk
  • 6 el
    olie
  • 1 snufje
    zout
  • 300 g
    bloem
  • 1 pakje
    bakpoeder
  • 200 g
    geraspte hazelnoot
  • 4 el
    citroensap
  • 1 tl
    cacao
  • 1 tl
    kaneel
  • beetje melk
  • 150 g
    poedersuiker
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Notenslakken
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Voor het deeg magere kwark, ei, 80 g suiker, vanillesuiker, melk, olie en zout in een keukenmachine doen en alles goed mengen
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Bloem en bakpoeder vermengen, erbij doen en met de keukenmachine tot deeg kneden
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Deeg tot een rechthoek uitrollen. Voor de notenvulling geraspte hazelnoten, suiker, 2 el citroensap, cacao, kaneel en beetje melk door elkaar roeren tot een smeerbare massa. Het deeg met notenvulling bestrijken en vervolgens oprollen.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    2 cm dikke plakken snijden en daarna op een bakblik oder in een bakvorm leggen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    In de oven op 180° C (stand: boven- en onderhitte) ca. 15 min bakken
  • circle-dashed 6.
    Stap
    In de oven op 180° C (stand: boven- en onderhitte) ca. 15 min bakken
  •  
    Veel succes
Gloria Messner
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Ronacherhof in Ritten/Klobenstein

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Ronacherhof flower flower flower
Lukas Messner  | Ritten  (Bozen en omgeving)
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, yoghurt, spek ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Hooien meebeleven ...
5,0
"Zeer goed"
(15 beoordelingen)
App. v.a. 80€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?