brood en banket
Notenslakken
Notenslakken
Wanneer knapperige walnoten worden getransformeerd in een zoete vulling omhuld met een luchtig deeg, kan niemand dat weerstaan.
Gloria Messner
Boerin van de Ronacherhof
Ingrediënten
12 notenslakken
20 MIN.
-
150 gmagere kwark
-
1vrije-uitloop ei
-
145 gsuiker
-
1 pakjevanillesuiker
-
3 elmelk
-
6 elolie
-
1 snufjezout
-
300 gbloem
-
1 pakjebakpoeder
-
200 ggeraspte hazelnoot
-
4 elcitroensap
-
1 tlcacao
-
1 tlkaneel
-
beetje melk
-
150 gpoedersuiker
Bereiding - Notenslakken
-
1.StapVoor het deeg magere kwark, ei, 80 g suiker, vanillesuiker, melk, olie en zout in een keukenmachine doen en alles goed mengen
-
2.StapBloem en bakpoeder vermengen, erbij doen en met de keukenmachine tot deeg kneden
-
3.StapDeeg tot een rechthoek uitrollen. Voor de notenvulling geraspte hazelnoten, suiker, 2 el citroensap, cacao, kaneel en beetje melk door elkaar roeren tot een smeerbare massa. Het deeg met notenvulling bestrijken en vervolgens oprollen.
-
4.Stap2 cm dikke plakken snijden en daarna op een bakblik oder in een bakvorm leggen.
-
5.StapIn de oven op 180° C (stand: boven- en onderhitte) ca. 15 min bakken
-
6.StapIn de oven op 180° C (stand: boven- en onderhitte) ca. 15 min bakken
-
Veel succes