Voorgerecht
Leverknoedels
Leverknoedels
Oorspronkelijk waren knoedels restjes voedsel, en zo zijn leverknoedels dat ook. Tegenwoordig zijn ze een veelgevraagd recept uit de boerenkeuken.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
10 knoedels
75 MIN.
-
400 goud wittebrood
-
3 elpeterselie
-
1 elbieslook, fijngesneden
-
100 gkalfsvet in kleine stukjes
-
1 elboter
-
2 elprei, in ringetjes
-
200 gkalfslever in kleine stukjes
-
1 tlmajoraan
-
1 mespuntgeraspte citroenschil
-
1 mespuntnootmuskaat
-
vers gemalen peper
-
zout
-
2eieren
-
100 mlmelk
-
1 elbloem
-
2teentjes knoflook (fijngehakt)
-
1 lvleesbouillon
Bereiding - Leverknoedels
-
1.StapMeng het broodkruim met de bieslook en de peterselie.
-
2.StapFruit de prei in het kalfsvet en de boter en meng dit met de kalfslever en de overige ingrediënten (behalve de vleesbouillon) door het broodkruim.
-
3.StapMeng alles goed door elkaar en laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
-
4.StapVorm met natte handen knoedels van het deeg en laat ze in een grote pan met water en zout ca. 15 minuten zachtjes koken.
-
5.StapServeer de leverknoedels in een hartige vleesbouillon en strooi er wat fijngesneden bieslook overheen.
-
Veel succes