Hoofdgerecht
‘Bauerngröstl’
‘Bauerngröstl’
In tegenstelling tot de Herrengröstl wordt bij de Bauerngröstl in plaats van kalfsvlees rundvlees van soortspecifiek gehouden runderen gebruikt.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
400 ggekookt rundvlees
-
1/2laurierblad
-
300 gvastkokende aardappelen
-
1/2 tlmajoraan
-
1gesnipperde ui
-
zout, peper
-
2 elolie
-
40 gboter
-
200 mlvleesbouillon
-
peterselie
Bereiding - ‘Bauerngröstl’
-
1.StapKook de aardappelen in de schil, pel ze als ze nog heet zijn, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
-
2.StapVerhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui.
-
3.StapSnijd het gekookte rundvlees in dunne plakken en doe ze in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
-
4.StapDoe majoraan, het halve laurierblad en de aardappelen erbij. Bak alles vlug bruin en voeg de boter toe.
-
5.StapGiet er een beetje vleesbouillon over, roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht.
-
Veel succes