Voorgerecht
Risotto van gerst en rode bieten
Risotto van gerst/rode bieten
Risotto zonder rijst, maar met veel kleur. De rode bieten geven niet alleen veel smaak, maar is een blikvanger.
Irmi Oberhofer
Boerin van de Boerderij Burg Latsch
Ingrediënten
60 MIN.
-
250 ggerst (gort)
-
400 grode bieten
-
1ui
-
1teentje knoflook
-
100 mlrode wijn
-
500 mlappel-bietensap
-
400 mlstevige soep of groentebouillon
-
60 gparmezaanse kaas, geraspt
-
70 grucola
-
zout
-
olijfolie
-
olie
Bereiding - Risotto van gerst en rode bieten
-
1.StapLaat de gerst een nacht weken en zeef hem dan.
-
2.StapSnijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze in olijfolie.
-
3.StapVoeg de gerst toe en bak kort, blus af met rode wijn.
-
4.StapVoeg de in blokjes gesneden rode bieten toe.
-
5.StapGiet er afwisselend het appel-bietensap en de soep bij.
-
6.StapBreng op smaak met zout en peper en kook al roerend tot de gerst beetgaar is (20 - 30 minuten, afhankelijk van de stevigheid).
-
7.StapVoeg aan het eind de helft van de Parmezaanse kaas toe.
-
8.StapAls u de risotto fijner wilt, breng hem dan op smaak met 2 eetlepels koude boter of een beetje room.
-
9.StapAls u de risotto fijner wilt, breng hem dan op smaak met 2 eetlepels koude boter of een beetje room.
-
10.StapTIP: Wanneer u gekookte bieten gebruikt, voeg ze dan op het eind toe.
-
Veel succes