&noscript=1 /> Risotto van gerst/rode bieten - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Risotto van gerst en rode bieten

Risotto van gerst/rode bieten

Risotto zonder rijst, maar met veel kleur. De rode bieten geven niet alleen veel smaak, maar is een blikvanger.
Irmi Oberhofer
Boerin van de Boerderij Burg Latsch
Ingrediënten
60 MIN.
  • 250 g
    gerst (gort)
  • 400 g
    rode bieten
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 100 ml
    rode wijn
  • 500 ml
    appel-bietensap
  • 400 ml
    stevige soep of groentebouillon
  • 60 g
    parmezaanse kaas, geraspt
  • 70 g
    rucola
  • zout
  • olijfolie
  • olie
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Risotto van gerst en rode bieten
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Laat de gerst een nacht weken en zeef hem dan.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze in olijfolie.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg de gerst toe en bak kort, blus af met rode wijn.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Voeg de in blokjes gesneden rode bieten toe.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Giet er afwisselend het appel-bietensap en de soep bij.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Breng op smaak met zout en peper en kook al roerend tot de gerst beetgaar is (20 - 30 minuten, afhankelijk van de stevigheid).
  • circle-dashed 7.
    Stap
    Voeg aan het eind de helft van de Parmezaanse kaas toe.
  • circle-dashed 8.
    Stap
    Als u de risotto fijner wilt, breng hem dan op smaak met 2 eetlepels koude boter of een beetje room.
  • circle-dashed 9.
    Stap
    Als u de risotto fijner wilt, breng hem dan op smaak met 2 eetlepels koude boter of een beetje room.
  • circle-dashed 10.
    Stap
    TIP: Wanneer u gekookte bieten gebruikt, voeg ze dan op het eind toe.
  •  
    Veel succes
Irmi Oberhofer
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Burg Latsch in Latsch
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?