Voorgerecht
Kastanjesoep
Kastanjesoep
Kastanjes of "Keschtn", zoals de Zuid-Tirolers zeggen, maakten altijd al een belangrijk onderdeel uit van de boerenkost.

Franz Schwarz
Boer van de Buschenschank Oberlegar
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
-
300 gkastanjes, gedroogd of geroosterd
-
1 handvolwortelgroenten: ui, selderij, wortel
-
1 elolie
-
1 lwater
-
suiker
-
zout
-
kaneel
Bereiding - Kastanjesoep
-
1.
StapKastanjes een nacht weken in water en daarna afgieten. -
2.
StapKastanjes indien nodig van de dunne huid ontdoen. -
3.
StapKastanjes en groenten samen met 1 l water 1 1/2 uur laten koken. -
4.
StapAan het eind van de kooktijd met zout, suiker en kaneel kruiden. -
5.
StapDe soep pureren en op smaak brengen. -
Veel succes
