brood en banket
Spitzbuben (koekjes)
Spitzbuben
De met jam gevulde koekjes van korstdeeg zijn in de kersttijd typisch voor Zuid-Tirol.
Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
90 stuks
60 MIN.
-
500 gkoude boter
-
250 gsuiker
-
vanille, citroenschil
-
1 snufjezout
-
1eidooier
-
1vrije-uitloop ei
-
750 gbloem
-
10 gbakpoeder
-
abrikozenjam
Bereiding - Spitzbuben (koekjes)
-
1.StapBoter, suiker en aroma's snel dooreenkneden.
-
2.StapHet scharrelei en de eidooier, plus de bloem en het bakpoeder erbij doen en tot een soepel deeg kneden.
-
3.StapHet deeg ca. 2 uur in de koelkast koud laten worden.
-
4.StapDaarna het deeg ca. 3 cm dik uitrollen en van de ene helft ringen, van de andere helft ronde koekjes uitsteken.
-
5.StapDe koekjes in een voorverhitte oven op 200° C ca. 8-10 minuten bakken tot ze mooi goudgeel zijn.
-
6.StapDe koekjes laten afkoelen en met abrikozenjam bestrijken. De ringen met poedersuiker bestrooien en op de koekjes leggen (TIP: je kunt de koekjes ook pas vullen als je ze nodig hebt).
-
7.StapDe koekjes blijven ruim 2 weken goed.
-
8.StapBELANGRIJK: fonceerdeeg altijd koel en snel verwerken, anders wordt het brokkelig.
-
Veel succes