brood en banket
Frisse vruchtentaart
Frisse vruchtentaart
Perfect voor de zomer! Sappige cakebodem met speltmeel en appelsap, yoghurtcrème en vers fruit naar smaak - gewoon onweerstaanbaar.
Anna Kienzl
Oud-boerin van Leitnerhof
Ingrediënten
1 taart
120 MIN.
-
4eieren
-
150 gsuiker
-
200 mlolie
-
200 mlnatuurlijk troebel appelsap
-
300 gspeltmeel
-
100 ggemalen noten
-
1 tlbakpoeder
2
blaadjes
gelatine
200
ml
yoghurt (naturel)
200
ml
slagroom
50
g
poedersuiker
sap van een citroen
Bereiding - Frisse vruchtentaart
-
1.StapKlop de eieren en de suiker tot een romige massa en voeg dan onder voortdurend roeren de olie en het appelsap toe.
-
2.StapMeng het meel, de noten en de soda en voeg deze ook toe.
-
3.StapDoe het deeg in de taartvorm en bak ca. 40 minuten op 190 °C.
-
4.StapWeek de gelatine in koud water, knijp goed uit en los samen met de yoghurt op in een kom boven heet water (au bain-marie). Voeg alle overige ingrediënten voor de yoghurtcrème toe en roer kort door.
-
5.StapLaat de taart na het bakken afkoelen en snijd hem horizontaal doormidden. Vul met de yoghurtcrème en garneer met fruit naar wens. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Veel succes