&noscript=1 /> Frisse vruchtentaart - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Frisse vruchtentaart

Frisse vruchtentaart

Perfect voor de zomer! Sappige cakebodem met speltmeel en appelsap, yoghurtcrème en vers fruit naar smaak - gewoon onweerstaanbaar.
Anna Kienzl
Oud-boerin van Leitnerhof
Ingrediënten
1 taart
120 MIN.
  • 4
    eieren
  • 150 g
    suiker
  • 200 ml
    olie
  • 200 ml
    natuurlijk troebel appelsap
  • 300 g
    speltmeel
  • 100 g
    gemalen noten
  • 1 tl
    bakpoeder
  • Voor de yoghurtcrème:
  • 2 blaadjes
    gelatine
  • 200 ml
    yoghurt (naturel)
  • 200 ml
    slagroom
  • 50 g
    poedersuiker
  • sap van een citroen
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Frisse vruchtentaart
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Klop de eieren en de suiker tot een romige massa en voeg dan onder voortdurend roeren de olie en het appelsap toe.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Meng het meel, de noten en de soda en voeg deze ook toe.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Doe het deeg in de taartvorm en bak ca. 40 minuten op 190 °C.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en los samen met de yoghurt op in een kom boven heet water (au bain-marie). Voeg alle overige ingrediënten voor de yoghurtcrème toe en roer kort door.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Laat de taart na het bakken afkoelen en snijd hem horizontaal doormidden. Vul met de yoghurtcrème en garneer met fruit naar wens. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    •  
      Veel succes
    Altbäuerin Anna Kienzl
    Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
    Leitnerhof in Vöran
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?