Hoofdgerecht
Bauernbratl (gestoofd varkensvlees met aardappelen)
Bauernbratl
In de loop der jaren is het boerengebraad een begeerd gerecht geworden bij speciale gelegenheden in de boerenwereld.
Elisabeth Kompatscher
Boerin van de Fronthof
Ingrediënten
4 personen
110 MIN.
-
1,2 kgvarkensvlees
-
zout, peper, knoflook, karwijzaad naar smaak
-
4 elolie
-
500 mlvleesbouillon
-
1 kgaardappelen
-
3wortels
-
koolsalade
Bereiding - Bauernbratl (gestoofd varkensvlees met aardappelen)
-
1.StapWrijf het vlees in met zout, peper, knoflook en karwijzaad.
-
2.StapVerhit de olie in een braadpan, bak het vlees totdat het bruin is en schenk er wat bouillon overheen.
-
3.StapVoeg na 20 minuten de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen en wortels toe. Schenk de rest van de bouillon eroverheen en laat alles ca. 1 uur in de oven stoven. Voeg indien nodig wat water toe.
-
4.StapServeer met fijngesneden koolsalade.
-
Veel succes