Voorgerecht
Risotto met wilde kruiden
Risotto met wilde kruiden
Kruidenkennis is altijd diep geworteld geweest in het dagelijkse leven van de boerenfamilie en is ook populair in de keuken.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
350 grisottorijst
-
1cipolla media
-
100 gbrandnetels
-
30 gamarant-blad
-
olijfolie
-
wijn
-
groentebouillon
-
30 g'graukäse' (niet te veel, aangezien de smaak erg dominant is) – eventueel een andere bergkaas
-
boter
-
1 handvolverse tijm
-
parmezaanse kaas
Bereiding - Risotto met wilde kruiden
-
1.StapScottare le ortiche, eliminare i gambi e tagliarle finemente.
-
2.StapSnijd het amarant-blad eveneens in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie en bak hierin kort de klein gesneden brandnetel en amarant.
-
3.StapBlus af met een scheut witte wijn en roer tot deze volledig is opgenomen.
-
4.StapVoeg een scheut groentebouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
-
5.StapHerhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg dan de kaas en de boter toe. Let erop dat de rijst niet droog wordt.
-
6.StapRoer er tot slot de amarant, brandnetel en de verse tijm doorheen. Garneer met Parmezaanse kaas en serveer.
-
Veel succes