Voorgerecht
Wildekruidensalade
Salade met wilde kruiden
In het voorjaar groeit er rond de boerderij een hele reeks groene wilde kruiden, die je na de koude wintermaanden belangrijke vitaminen leveren.
Christine Schrott
Boerin van de farm Oberpalwitter
Ingrediënten
1 persoon
10 MIN.
-
1blaadjes zevenblad
-
1blaadjes vogelmuur
-
1blaadjes brave hendrik
-
1 handvolblaadjes blaassilene
-
1-2 blaadjesblaadjes duizendblad, hondsdraf, paardenbloem, frambozenblad, vrouwenmantel, look-zonder-look, smalle weegbree, grote weegbree, grote ereprijs, klaverzuring
kleingesneden brandnetelbladeren en kleine pimpernel
1-3
bloemen van de look-zonder-look (nog helemaal gesloten, smaak als van champignons)
1
handvol
eetbare decoratieve bloemen al naargelang het seizoen (paardenbloemen, madeliefjes ...)
beetje kruidenzout
beetje citroen
olijfolie
Bereiding - Wildekruidensalade
-
1.StapAlle kruiden en bladeren wassen, indien nodig kleinmaken en op een bord opmaken.
-
2.StapVervolgens de salade met kruidenzout, citroen en olijfolie aanmaken.
-
3.StapTip: je kunt voor de salade ook kruiden en bladeren uit je eigen tuin gebruiken.
-
Veel succes