Krapfen met vulling van gedroogde peren
Krapfen met perenvulling
Omdat peren niet lang houdbaar zijn, werden ze van oudsher op boerderijen gedroogd. In gedroogde vorm worden ze "Kloatzen" genoemd.
Theresia Hofer
Boerin van de Puntschuhof
Ingrediënten
20-30 stuks
180 MIN.
-
600 gtarwebloem
-
3roggemeel
-
1vrije-uitloop ei
-
150slagroom
-
2 tlzout
-
2 elzaadolie
-
250 mlmelk
-
2 lfrituurolie
"Kloazenmarmelade" (gedroogde peren)
Bereiding - Krapfen met vulling van gedroogde peren
-
1.StapVoor de vulling gedroogde peren weken, zachtkoken en passeren en met kaneel en een paar druppels rum verfijnen. Bij de "Kloazenmarmelade" kun je wat pruimen- of frambozenjam doen.
-
2.StapIngrediënten tot een glad, smeuïg deeg kneden en in een kom toegedekt 2 uur laten rusten.
-
3.StapDe helft dun en gelijkmatig met jam bestrijken. De andere helft erop leggen en de rand aandrukken.
-
4.StapSu un piano di lavoro spolverato di farina, stendete l’impasto in una sfoglia sottile.
-
5.StapMet een deegradertje ca. 8-12 cm grote stukken maken.
-
6.StapDe donuts in de hete olie aan beide kanten bakken. De donuts moeten een mooie, niet te bruine kleur hebben.
-
7.StapUit de pan halen en goed laten uitdruipen.
-
Veel succes