&noscript=1 /> Krapfen met perenvulling - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Krapfen met vulling van gedroogde peren

Krapfen met perenvulling

Omdat peren niet lang houdbaar zijn, werden ze van oudsher op boerderijen gedroogd. In gedroogde vorm worden ze "Kloatzen" genoemd.
Theresia Hofer
Boerin van de Puntschuhof
Ingrediënten
20-30 stuks
180 MIN.
  • 600 g
    tarwebloem
  • 3
    roggemeel
  • 1
    vrije-uitloop ei
  • 150
    slagroom
  • 2 tl
    zout
  • 2 el
    zaadolie
  • 250 ml
    melk
  • 2 l
    frituurolie
  • Voor de vulling:
  • "Kloazenmarmelade" (gedroogde peren)
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Krapfen met vulling van gedroogde peren
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Voor de vulling gedroogde peren weken, zachtkoken en passeren en met kaneel en een paar druppels rum verfijnen. Bij de "Kloazenmarmelade" kun je wat pruimen- of frambozenjam doen.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Ingrediënten tot een glad, smeuïg deeg kneden en in een kom toegedekt 2 uur laten rusten.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      De helft dun en gelijkmatig met jam bestrijken. De andere helft erop leggen en de rand aandrukken.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Su un piano di lavoro spolverato di farina, stendete l’impasto in una sfoglia sottile.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Met een deegradertje ca. 8-12 cm grote stukken maken.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      De donuts in de hete olie aan beide kanten bakken. De donuts moeten een mooie, niet te bruine kleur hebben.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Uit de pan halen en goed laten uitdruipen.
    •  
      Veel succes

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Puntschuhof flower flower flower
    Armin Hofer  | Kastelruth
    Veeteelt
    ontbijt
    Producten van de boerderij: melk, eieren, kruiden ...
    Agrarische aanbiedingen: hooien meebeleven, stalbezoek, meewerken in de stal ...
    4,9
    "Zeer goed"
    (12 beoordelingen)
    App. v.a. 65€ per nacht
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?