Hoofdgerecht
Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
Lamsgebraad
Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.
Daniela Kaserer
Boerin van de Hofschank Niedermair
Ingrediënten
4 personen
150 MIN.
-
1,3 kglamsvlees
-
1hele ui
-
3teentjes knoflook
-
zout, peper
-
kruiden (salie, marjolein, laurier)
-
500 mlrode wijn
Bereiding - Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
-
1.StapUi en knoflook met wat olie fruiten
-
2.StapVlees toevoegen en met zout, peper, salie en marjolein kruiden. Daarna het vlees aanbraden.
-
3.StapVoortdurend keren en steeds beetjes rode wijn eroverheen gieten.
-
4.StapAls de gewenste kleur is bereikt er wat bloem overheen strooien en verder aanbraden.
-
5.StapNa 10 min water opgieten en laurier toevoegen.
-
6.StapDaarna koken tot het gaar is.
-
7.StapServeren met rodekool, rijst of spekknoedels.
-
Veel succes