&noscript=1 /> Lamsgebraad - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Hoofdgerecht

Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)

Lamsgebraad

Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.
Daniela Kaserer
Boerin van de Hofschank Niedermair
Ingrediënten
4 personen
150 MIN.
  • 1,3 kg
    lamsvlees
  • 1
    hele ui
  • 3
    teentjes knoflook
  • zout, peper
  • kruiden (salie, marjolein, laurier)
  • 500 ml
    rode wijn
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Ui en knoflook met wat olie fruiten
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Vlees toevoegen en met zout, peper, salie en marjolein kruiden. Daarna het vlees aanbraden.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voortdurend keren en steeds beetjes rode wijn eroverheen gieten.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Als de gewenste kleur is bereikt er wat bloem overheen strooien en verder aanbraden.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Na 10 min water opgieten en laurier toevoegen.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Daarna koken tot het gaar is.
  • circle-dashed 7.
    Stap
    Serveren met rodekool, rijst of spekknoedels.
  •  
    Veel succes
Daniela Kaserer
Boerin van de Roter Hahn Hofschank
Niedermair in Kastelbell/Tschars

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Hofschank
Boerderijproducten Bündner vlees, Schouderspek, Vinschgau Paarl brood, Zuurkool, abrikozenjam ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?