Hoofdgerecht
Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
Lamsgebraad
Schöpserne is een populair lamsgerecht op de bergboerderijen van Zuid-Tirol dat het hele jaar door wordt gegeten.

Daniela Kaserer
Boerin van de Hofschank Niedermair
Ingrediënten
4 personen
150 MIN.
-
1,3 kglamsvlees
-
1hele ui
-
3teentjes knoflook
-
zout, peper
-
kruiden (salie, marjolein, laurier)
-
500 mlrode wijn
Bereiding - Lamsgebraad (Bauernschöpsernes)
-
1.
StapUi en knoflook met wat olie fruiten -
2.
StapVlees toevoegen en met zout, peper, salie en marjolein kruiden. Daarna het vlees aanbraden. -
3.
StapVoortdurend keren en steeds beetjes rode wijn eroverheen gieten. -
4.
StapAls de gewenste kleur is bereikt er wat bloem overheen strooien en verder aanbraden. -
5.
StapNa 10 min water opgieten en laurier toevoegen. -
6.
StapDaarna koken tot het gaar is. -
7.
StapServeren met rodekool, rijst of spekknoedels. -
Veel succes
